WE GAAN WEER VAREN!

(LET OP: ONDERSTAAND BETREFT EEN HERZIEN VAARSCHEMA)

Het vlaggenschip van de Museumhaven Leeuwarden, de Stânfries X, steekt weer van wal voor een nieuw vaarseizoen. Los van de ervaring te gast te zijn op een authentieke voormalige beurtvaarder uit het begin van de 20ste eeuw, toen nog aangedreven door stoom, nu door duurzame blauwe diesel, kan er vanaf dit laatste schip van de roemruchte Reederij Stânfries, door de hogere positie, over de rietkragen heen vrijuit worden genoten van het Friese landschap in al haar facetten. Kalm en bedaard glijdt het oude schip over de vaarwegen. Er is, in verband met de klassering en de verzekering, slechts plaats voor maximaal 12 betalende passagiers. De volgorde van aanmelding telt.

  • Zaterdag 6 juli a.s.: retourvaart Leeuwarden – Grou.
  • Zaterdag 20 juli a.s.: retourvaart Leeuwarden – Grou.
  • Donderdag 1 augustus a.s.: dagvaart Leeuwarden – Stavoren (U regelt zelf uw terugreis (fiets/bus/trein) en/of overnachting).
  • Zaterdag 3 augustus a.s.: dagvaart Stavoren – Leeuwarden, met Erfgoedvloot (U regelt zelf uw terugreis (fiets/bus/trein) en/of overnachting).
  • Donderdag 5 september a.s.: retourvaart Leeuwarden – Grou.
  • Zaterdag 14 september a.s.: retourvaart Leeuwarden – Earnewâld.
  • Donderdag 19 september a.s.: retourvaart Leeuwarden – Burdaard.

Op sommige momenten, als de Stânfries X even moet worden omgevaren van haar ligplaats in het centrum naar een andere opstapplek in Leeuwarden of andersom, is het mogelijk dit leuke eindje gratis mee te varen. Dit wordt tijdig meegedeeld via de website en sociale media. Omdat ook dan maximaal 12 passagiers mee mogen varen is aanmelding verplicht. De volgorde van aanmelding telt.

Algemeen
Stuur uw aanmelding voor deelname aan een reis naar info@museumhavenleeuwarden.nl, U ontvangt dan nader bericht.