Uitlopers van het ‘Bosk’ hebben onverwacht ook de Stânfries X bereikt. Een serie pentekeningen uit 1895 van de Leidse universiteit hangt tijdelijk in het ruim.

De 1000-jarige roos van Hildesheim (Rosa canina) is de oudste roos ter wereld en overleefde zelfs de Tweede wereldoorlog, ondanks een zwaar bombardement in 1945, waarbij de roos totaal verkoold werd. De wortels overleefden het wel en na tien weken kwamen de eerste nieuwe scheuten weer naar boven.

De taxus met kapel op het kerkhof in La Haye-de-Routot (westelijk van Rouen net onder het Forêt de Brotonne) is circa 1500 jaar oud en heeft een omtrek van 11 meter. De kapel is gebouwd in 1865 en meet 2 x 1,75 x 3 meter.

Deze gigantische Indische vijgeboom (Ficus bengalensis) staat in Bogor op West-Java. Tot 1949 heette dit ’s Lands Plantentuin te Buitenzorg.

De Linde van Neuenstadt (am Kocker) had een omtrek van 14 meter en was 40 meter hoog. Al de middeleeuwen werd er onder de boom recht gesproken en diende het als ontmoetingsplaats. In 1945 viel de linde ten prooi aan de oorlog en een aansluitende storm.

De Linde op het kerkhof te Annaberg (Saksen) is waarschijnlijk in de 15e eeuw omgekeerd geplant, zodat de boom er na verloop van tijd als een soort kandelaar uit is gaan zien.

Deze Sequoias Gigantea staat in Mariposa Grove Yosemite (Californië), waar meer dan 500 van dergelijke reusachtige bomen staan. De tekening is gebaseerd op een foto uit 1865/66 van Carleton E. Watkins.