Expositie oktober 2021

Een inkijkje in het leven aanboord van varend erfgoed, expositie oktober 2021 – Stânfries X

Oktober 2021: Foto-expositie aan boord van Stânfries X over het leven aan boord van varend erfgoed in de Leeuwarder Museumhaven. Iedere zaterdag en zondag geopend voor publiek van 13.30 tot 17.00 uur.

Museumhaven Leeuwarden herbergt een verzameling bijzondere schepen uit de periode 1880 – 1950, die samen het verhaal vertellen over de beurt- en vrachtvaart in Friesland en omgeving. De diversiteit aan schepen is net zo groot als de diversiteit van de mensen die de schepen nu bewonen. Zij hebben hun hart verpand aan dat varende erfgoed, ze hebben oor en oog voor het historische verhaal van hun schip, leggen er ziel en zaligheid in en koesteren het bijzondere plekje dat ze met hun schip innemen in de Leeuwarder binnenstad. Waar ze af en toe weggaan om lekker te varen en dan weer thuiskomen. Ze leven, wonen en werken er, alleen, samen of met hun gezin. En ze gaven Marleen Griep, fotograferend bestuurslid van Stichting Museumhaven Leeuwarden de gelegenheid aan boord te komen en te ontdekken wat het leven aan boord betekent. Zo ontstond een inkijkje in het leven van bewoners in de Museumhaven. Marleen legde het vast en tekende het op.

De expositie wordt gehouden aan boord van Stânfries X, de trotse beurtvaarder van Stichting Museumhaven Leeuwarden. Locatie expositie: Stânfries| X, ligplaats in de zwaaikom aan de Wirdumerpoort tegenover de Beurs, de huidige RUG Campus Fryslân. U bent welkom aan boord, iedere zaterdag en zondag in oktober 2021 van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.