Sinterklaas Leeuwarden

De Frisian Queen met Sinterklaas en dansende hoofdpieten voorafgegaan door de Pakjesboot Stanfries X van Museumhaven Leeuwarden op weg naar de Prinsentuin.

Leeuwarden, zaterdag 15 november. Aan het eind van de ochtend arriveerde Sinterklaas onder luid gejuich van duizenden kinderen, ouders en grootouders en omringd door tientallen Zwarte Pieten in Leeuwarden. Aan boord van de radarboot Frisian Queen van de familie Meeter zwaaide Sinterklaas enthousiast naar de duizenden vrolijke en uitgelaten kinderen op de kades. Sint’s Pakjesboot Stanfries X ging hem samen met motorboten, RIB’s, sleepboten, jetski’s en sup-planken in optocht voor.

De indrukwekkende en kleurige stoet kwam via de Slauerhoffbrug, Verlaatsbrug, Westersingel en door de Vrouwenpoortsbrug de Prinsentuin invaren. Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden heeft met deze intocht en met steun van enkele honderden vrijwilligers de Leeuwarder kinderen en hun ouders weer een ouderwetse onvergetelijke dag bezorgd. De Zwarte Pieten vierden de jaarlijkse intocht met een ouderwets muzikaal en extra spetterend waterspektakel.

Later dit weekend op deze website een uitgebreide beeldimpressie van de intocht over het water en de vrolijkheid op de kant.