Elfsteden Roeimarathon Leeuwarden

Elfsteden Roeimarathin 2015 op 15 & 16 mei. Start Prinsentuin Leeuwarden.

Stanfries X meert vrijdag 15 mei a.s. in de loop van de dag af in de Prinsentuin om diezelfde avond tussen 20.20 en 20.20 uur als startschip te fungeren van de Elfsteden Roeimarathon, die georganiseerd wordt door de Leeuwarder Roeivereniging Wetterwille. De start is een mooi moment voor de organisatoren, want de 208 kilometer lange Elfsteden Roeimarathon viert z’n dertigste verjaardag met 94 Nederlandse en buitenlandse roeiteams. De oudste en grootste roeimarathon van Nederland wordt mogelijk gemaakt door zeventig vrijwilligers en verschillende sponsoren.

De roeiers starten in de richting Dokkum en finishen op zaterdag weer in Leeuwarden; de winnaar naar verwachting rond 13.15 voor het clubhuis van Wetterwille, het peloton wordt tussen 16.00 en 18.30 uur verwacht.

Wie de start wil meemaken, kijkt vrijdagavond mee in de Prinsentuin, waar Stanfries X ligt afgemeerd; op afstand is de marathon trouwens ook prima online via tracking & tracing te volgen. Meer informatie over deze prachtige marathon vroeger & nu kunt u lezen in het magazine.